Ord fra præsterne

Kirkedøren er lukket, men kirken er her stadig

Kirkeklokkerne ringede ikke til gudstjenestetid i søndags og gør det ikke frem til og med påske.

Kirkedøren stod lukket, for vi må ikke fejre gudstjeneste for tiden. Netop i en tid, hvor vi trænger til at søge sammen og høre Guds trøstende ord, lader det sig ikke gøre. Det kan desværre ikke være anderledes. Som kirke må vi gøre alt, hvad vi kan for at forhindre smitten i at brede sig af hensyn til dem, der især har behov for hjælp. Netop som kirke må vi tage det alvorligt.

Men selv om døren til kirkens hus står lukket, er kirken her stadig.

”Hvor to og tre er forsamlet i mit navn, dér er jeg midt iblandt dem”, siger Jesus. Mere skal der ikke til. Rundt omkring i hver vores hjem kan vi holde kirke ved at bede en bøn, synge en salme eller læse i Bibelen. Man har også mulighed for at lytte til morgenandagt på DR, ligesom der hver søndag sendes radio-gudstjeneste også Københavns Domkirke.

Nye fællesskaber opstår også. På Facebook kan man f. eks. hverdagsmorgener kl. 09.00 og weekendmorgener kl. 10.00 synge morgensang med Philip Faber fra DR’s Pigekor.

Vi tre præster står også til rådighed. Både i tilfælde af begravelser og bisættelser, som jo stadig afholdes, og hvis nogen ønsker en samtale. Tøv ikke med at ringe til os!

Vi glæder os til, at vi igen kan samles i kirken og fejrer gudstjeneste sammen. Indtil da vil vi gøre alt, hvad vi kan for at være kirke sammen med jer.

Hold øje med hjemmesiden her, hvor vi vil opdatere, så snart vi ved noget nyt. I mellemtiden lægger vi jævnligt små andagter op på forsiden af hjemmesiden her.

Lis Levring, Katrine Winkel Holm, Jens Elkjær Petersen