Præstens skrivebord

En nytårshilsen

Ved kalenderårets årsskifte ønsker vi hinanden godt nytår. Det er godt. I år er det endnu tydeligere, at vi har brug for at holde fast i ønsket om et godt nytår. Et ønske om,  at det nye år bliver bedre end 2020, hvor vi alle uanset alder erfarede, at ikke alt var godt. Jeg kan fra min barndom huske en gammel vittighed: hvad kommer efter tyve? Alt efter temperament kunne man så svare politiet eller 21. I skrivende stund har mange af os det nok lidt sådan, at tyve tyve indikerede, at noget blev taget fra os, vores normale liv. For vi kan se tilbage på et år, hvor vi erfarede, at vores frihed blev begrænset af denne globale coronapandemi.  Hvor er da godt at kunne ønske hinanden et godt nytår!  Når vi mødes i kirkens rum, bliver vi også mødt af en hilsen. ”Herren være med jer” eller  ”Nåde være med jer og fred fra Gud vor fader og Herren Jesus Kristus.” Der er altid en hilsen til os, når vi kommer i kirken.  Jeg tænker, at det er befriende at høre dette og lade løftet om Guds nærvær give os mod til at leve vort liv i lyset af den kærlighed, der møder os alle. Det er det bedste udgangspunkt for at kunne ønske hinanden et godt nytår!

Lis Levring